Berlin, a múzeumok és az ultramodern épületek városa

Berlin az egyik legizgalmasabb európai főváros. Olyan sok itt a látnivaló, hogy felsorolni is órákig tartana. Az alábbiakban kiemelünk néhányat a legérdekesebbek közül.

A Brandenburgi kaput és a berlini fal maradványait mindenképpen meg kell nézni, A közelben áll a neoreneszánsz stílusú Reichstag, ahol a német parlament alsóháza ülésezik. A II. világháborúban megsemmisült eredeti kupola helyett az 1999-ben befejezett felújításkor egy ellipszis alaprajzú üvegkupolát készítettek az ülésterem fölé. Az épület belépőjegy nélkül látogatható.

Szintén kihagyhatatlan a Gendarmenmarkt, Európa egyik legszebb tere. A tér két oldalán helyezkedik el a Német és a Francia Székesegyház. Mindkettő klasszicista stílusban épült, ma már csak a Francia Székesegyházat használják egyházi célokra, ez eredetileg a Franciaországból menekült hugenották temploma volt. Falai között működik a Huguenot Museum, a Hugenotta Könyvtár és a Turmstube nevű étterem. A Német Székesegyház protestáns templom volt, ma "A német történelem kérdései" kiállítást tekinthetjük meg benne, ahol egy kellemes kávézó is található.

A Múzeumsziget számos múzeumnak ad otthont, és itt tekinthetjük meg a Berlini dómot is. A neobarokk stílusú, egykori protestáns székesegyház kriptájába a Hohenzollern uralkodóház 95 tagját temették. A kupola körfolyosójáról nagyszerű kilátás nyílik Berlinre. Az emeleten rendezték be a Dóm Galériát. A főtemplomba, kupolába és a kriptába érvényes belépőjegy ára 2012-ben 7 euró felnőtteknek, 4 euró diákoknak és nyugdíjasoknak. 18 éven alulaiknak ingyenes a belépés.

A középkori Nikolaiviertel macskaköves utcáival, butikjaival és éttermeivel ez egyik legkedveltebb turistalátványosság. Híres a Zum Nussbaum és a Fischerinsel melletti étterem. A negyedet még az NDK-s időkben állították helyre, az egyetlen eredeti épület a Knoblauchhaus, amely most a XIX. századi berlini családok életét bemutató múzeumnak ad otthont. A negyedben tekinthetjük meg a XIII. századi Nikolaikirchét, az Ephraimpalais gyönyörű épületét és a Kézműves Múzeum házsorát.

Berlinben nagyon sok új épület készült el a rendszerváltás óta, a legjelentősebb közülük a Potsdamer Platzon megnyílt Sony Center. A hét ultramodern épületből álló komplexumban üzletek, éttermek, szállodák, rendezvényközpontok, mozik és múzeumok működnek.Brazil

pénzt online

Pénzt keresni a fizetés mellé, vagy a fizetés helyett és élni szabadon az álmaink szerint! Mindenki álma ez!

Tovább


HIRDETŐKNEK

Kampánya több száz kapcsolódó honlapra és hírlevélbe (forradalmi újdonság) kerül egyszerre, szinte azonnal

Tovább

Keresés


Hirdető