Úton Monacóba

Franciaországot és Monacót a magyar turisták viszonylag ritkábban látogatják, a francia utak slágere inkább a repülős párizsi hosszú hétvége. Azonban nyáron, de elő-és utószezonban is érdemes Dél-Franciaország felé venni az irányt és felkeresni Monacot is.

Az utat gépkocsival is megtehetjük, a Michelin útvonaltervező szerint az olasz-francia határ Budapesttől 1238 km-re van, az autópálya díj egy útra megközelítőleg 50 euró. A határon elhelyezkedő város, Menton a Ligur-tenger partján terül el. A francia Riviéra első városa kedvező klímájáról híres.

A hegyekkel övezett hangulatos városban barokk és reneszánsz műemléket csodálhatunk meg, például a domboldalra épült St-Michel templomot. A Grimaldi család palotájában kapott helyet a Musée du Palais Carnolès, ahol a kortárs festészet remekeit állítják ki, de néhány remek korai olasz és francia festményben is gyönyörködhetünk. Mentonban megtekinthetjük Jean Cocteau emlékmúzeumát és a szecessziós épületben működő Palais de l’Europe kulturális központot is. A Promenada de la Meren sétálva, az elegáns Garavan városrészben pedig elérkezünk a botanikus kertbe.

Kellemes kirándulási célpont a Cap Martin félsziget, ahol többnyire fallal körülvett villák állnak, de a Mentonra néző oldalt nem építették teljesen be, innen fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és Menton városára. A félsziget közepén egy XI. századi apátság romjait láthatjuk (mellette a középkorinak látszó vártorony újonnan épült).

Mentonból továbbindulva nem érdemes felhajtani az autópályára, mert három nagyon látványos útvonal közül választhatunk. A corniche-on, azaz párkányon haladva megismerkedhetünk a táj szépségeivel. A basse corniche a tengerparton vezet végig, a moyenne corniche kicsit magasabban halad, a legmagasabban fekvő haute corniche pedig csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

A párkányutakon hamarosan eljutunk Monacóba, a világ második legkisebb és ugyanakkor legsűrűbben lakott országába. Itt mindig nagy a nyüzsgés, a kellemesen éghajlat és a kaszinó a turistákat, a kedvező adózás a jól keresőket csábítja. A fővárosban, Monte Carlóban sz elegáns épületek és luxusautók mellett műemlékeket is megcsodálhatunk. A neoromán stílusban épült katedrálisban látható számos monacói herceg sírja. A mellette elterülő parkból varázslatos kilátás tárul elénk.

A híres kaszinó előcsarnokába bárki ingyenesen beléphet, így nem érdemes kihagyni ezt a látványosságot. Szintén ingyenes a belépés a Grimaldi Forum melletti gyönyörű kertbe. Monte Carlóban egy 60 méter magas sziklaszirten áll a hercegi palota, amely előtt rendszeresen őrségváltást tartanak.Brazil

pénzt online

Pénzt keresni a fizetés mellé, vagy a fizetés helyett és élni szabadon az álmaink szerint! Mindenki álma ez!

Tovább


HIRDETŐKNEK

Kampánya több száz kapcsolódó honlapra és hírlevélbe (forradalmi újdonság) kerül egyszerre, szinte azonnal

Tovább

Keresés


Hirdető